Hoe een kapot toestel laten herstellen?

Kapotte of ongebruikte elektrotoestellen slingeren vaak maar wat rond: ze belanden in een kast, op zolder of in de garage. Dat is zonde, want met een toestel dat nog werkt kan je vast wel iemand blij maken. Kapotte toestellen kan je laten herstellen, of men kan ze gebruiken om nieuwe materialen of producten mee te maken. Hoe geef je jouw toestel een tweede leven?

Een gemiddeld huis bevat heel wat ongebruikte apparaten. Denk maar aan oude computermuizen, een dvd-speler, kabels, een keukenrobot, een weegschaal, een heggenschaar, een afgedankte microgolfoven … Wil je schoon schip maken? Kijk dan eens goed rond in huis. Kam je kasten, je garage, je kelder of zolder uit en sla ook het tuinhuis niet over. Zo vind je vast heel wat apparaten die je niet meer nodig hebt.

Is je apparaat kapot en wil je het graag herstellen?

Bekijk dan onze handige tool op de website om de ideale oplossing te vinden. Want er zijn verschillende opties.

Als je toestel nog geen twee jaar oud is, en je hebt het garantiebewijs nog, dan kan je terecht bij de winkel waar je het toestel destijds gekocht hebt. Wanneer het toestel kapot is door foutief gebruik, dan valt dit niet meer onder de garantie. De winkelier kan je mogelijks wel verder helpen met z’n hersteldienst. Wanneer het toestel kapot is, en dit heeft niets te maken met foutief gebruik, dan kan je gebruikmaken van de garantie. De verkoper moet jou dan een oplossing aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld een gratis herstelling of omruiling zijn. 

Is je toestel ouder dan twee jaar, dan is de commerciële garantie wellicht vervallen. Check dan even of de winkel, waar je het toestel kocht, een hersteldienst heeft. Zo niet, neem dan contact op met de officiële servicepartner van het merk of een hergebruikcentrum met gekwalificeerde herstellers. 

 

Wist je overigens dat sommige Kringwinkels nu ook een hersteldienst aanbieden aan hun klanten. Je laat je toestel door hen herstellen en neemt het nadien gewoon terug mee naar huis. Klik hier voor meer informatie. Is herstellen toch geen optie meer, breng dan je kapotte toestellen naar een Recupel-punt in de winkel of naar het recyclagepark.

Werkt je apparaat nog?

Werkt je apparaat nog, maar gebruik je het niet meer? Maak er dan iemand anders blij mee en breng het naar een kringloopwinkel of hergebruikcentrum in je buurt. Zij knappen het op en verkopen het tegen een lage prijs. 

esc